Din luna martie, echipa noastră și-a continuat activitatea cu o serie de cursuri de gândire flexibilă susținute la Școala Ferdinand I din București. Primele grupe, formate din copii de clasa a VI-a, au descoperit modalități de a-și pune în valoare creativitatea și de a gândi în afara tiparelor. Jocurile, exercițiile și discuțiile libere i-au ajutat pe cei mici să înțeleagă flexibilitatea mentală, importanța colaborării în echipă și eliminarea constrângerilor de orice fel.

În luna aprilie am format o grupă de copii de clasa a V-a, curioși și jucăuși, alături de care am experimentat ideea de creativitate, eliberarea imaginației și deschiderea față de ceilalți colegi. Am avut o surpriză plăcută observând cât sunt de receptivi și maturi în gândire, mai ales prin modul în care abordează fiecare element în parte, de la jocuri la informații complexe.

Parteneriatul cu Școala Ferdinand I s-a realizat prin amabilitatea doamnei director Violeta Dascălu și a psihologului Mihaela Enache, susținătoare și promotoare ale programelor nonformale de dezvoltare în școli. Cu un palmares impresionant și o deschidere spre colaborări cu ONG-uri axate pe diverse paliere educaționale, Școala Ferdinand I găzduiește unele dintre cele mai ambițioase proiecte de educație civică, socială și comportamentală din București.

Changing Minds Today va desfășura cursuri la Școala Ferdinand I până în luna decembrie, timp în care un număr de peste 50 de copii va putea beneficia de cursurile de gândire flexibilă.

Ferdinand siglă

Cursuri de gândire flexibilă la Școala Ferdinand I din București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *