Logo crop 2

Changing Minds Today a apărut din dorința de a oferi elevilor și studenților o alternativă la dezvoltarea unidimensională pe care educația din România o perpetuează, o variantă nonformală de cursuri care să vină în completarea sistemului clasic de învățământ.

Elaborarea programelor a pornit de la identificarea unei nevoi acute de încurajare și dezvoltare a gândirii creative în școli. Prin intermediul platformei Changing Minds Today ne-am propus să schimbăm modul în care copiii și adulții percep, utilizează și își dezvoltă creativitatea.

Una dintre marile probleme ale sistemului rigid de educație din România are legătură cu modul în care se desfășoară procesul educațional. Începând de la clasele primare accentul se pune pe acumularea de cunoștințe teoretice și se ignoră posibilitățile de dezvoltare, stocare și accesare rapidă a informației. Mai mult, copiii nu sunt încurajați să își descopere potențialul inovator și să experimenteze.

Astăzi, mai mult decât oricând, școala ar trebui să adopte metode personalizate de predare, adaptate nevoilor elevilor și să pună accentul pe dezvoltarea concomitentă și continuă a imaginației și creativității  în toate formele ei.

Cursurile au fost create împreună cu psihologi cu experiență în programe nonformale și proiecte educaționale adresate copiilor. Conținutul este elaborat după principiile interdisciplinarității, experimentării și gândirii laterale, metode aplicate cu succes în sistemul finlandez.

Considerăm că până la o reformă majoră a educației în România, este necesar ca un număr din ce în ce mai mare de copii să poată beneficia de cursuri și ateliere menite să ancoreze idei care încurajează si răsplătesc libertatea în gândire.

 

campus_z cana_z carte_z coridor_z