În prezent, copiii resimt acut nevoia de încurajare și dezvoltare a gândirii creative în școli. Cursul pentru elevii de gimnaziu este una dintre soluțiile formulate de echipa noastră pentru rezolvarea rigidității din sistemul de învățământ actual.

Flexibilitatea în gândire este acea abilitatea care ajută copilul să se adaptaze la noi situații și are un rol-cheie în toate tipurile de învățare. Mai mult decât atât, este de mare actualitate deoarece ocupă o poziție din ce în ce mai importantă în topul calităților căutate în mediile internaționale de lucru și de cercetare.

Structura programului este de 4 ședințe de o oră și jumătate fiecare, organizate săptămânal. Pe parcursul întâlnirilor, antrenarea propriu-zisă a flexibilității creative se realizează prin intermediul testelor și jocurilor psihologice combinate cu elemente și principii de interdisciplinaritate.

Caracteristici și beneficii:

  • Încurajarea lucrului în echipă și a capacitatății de rezolvare a problemelor
  • Îmbunătățirea creativității la nivelul tuturor ariilor școlare.
  • Dezvoltarea abilității de improvizare și adaptare la noi situații și de a face față la noi informații atât în școală cât și în viața personală.
  • Creșterea capacității de a crea noi legături, curiozitate, deschidere spre studiu
  • Ancorarea de idei ce vor familiariza copiii cu proiectele antreprenoriale ale viitorului.
  • Dispoziție creativă, imaginativă
  • Curs antrenant, atmosferă relaxantă și atipică.

În realizarea conținutului, echipa Changing Minds Today a colaborat cu psihologi experimentați în proiecte educaționale și cursuri nonformale adresate copiilor, iar ședințele sunt prezentate de un psiholog cu experiență în evaluarea și consilierea copiilor și adolescenților.

 

Slide 5Slide 3 varianta 1photo-1465311041514-598f1a16ada0